GOOGLE SHOPPING

Adverteren in Google Shopping
Google Shopping begint een steeds belangrijkere rol in te nemen binnen de zoekmachine marketing, misschien wel de belangrijkste. Niet alleen komen de Google Shopping advertenties steeds prominenter in beeld tijdens de zoekresultaten, maar zijn resultaten ook steeds vaker rendabeler dan de search- en displaycampagnes. Wij van Online Bastards kunnen je helpen om te starten met Google Shopping of meer resultaten uit je Shopping te halen.

Voordelen van Shopping
De reden waarom Google Shopping zo goed werkt is omdat je alleen adverteert op de producten die je op voorraad hebt. Daarnaast genereert Shopping automatisch de advertenties vanuit je productfeed.  Een ander groot voordeel is dat de advertenties binnen Shopping de gebruikers alle benodigde informatie geeft over de producten zoals, naam van het product, productprijs en natuurlijk de afbeelding van het product. De gebruiker zit dus direct wat je te bieden hebt en of je het verkoopt voor de juiste prijs.

Productfeed voor Google Shopping
Om te kunnen adverteren via Shopping heb je een AdWords account, een Google Merchant Center account en een goede productfeed nodig. Deze productfeed moet aan verschillende eisen en randvoorwaarde voldoen vanuit Google, om te kunnen adverteren via Shopping. Hoe beter de productfeed hoe beter de resultaten zullen zijn vanuit de Shopping campagnes. Een goed geoptimaliseerde productfeed is dus heel belangrijk, daar kunnen wij je goed bij helpen.

Aanvragen

Ook van start gaan met Google Shopping?

Starten met Shopping binnen AdWords?
Wij van Online Bastards kunnen je activeren en goed begeleiden binnen Google Shopping. Zo kunnen wij bij de webbouwer aangeven welke elementen noodzakelijk zijn voor de productfeed om zo vindbaar te worden op de juiste zoektermen. Verder kunnen wij de overige instellingen doorvoeren in het Google Merchant account en de shopping campagne instellen en optimaliseren binnen AdWords. Hierdoor kunnen wij jouw webshop optimaal laten profiteren van topposities binnen Google Shopping voor de belangrijkste zoekopdrachten binnen jouw branche.